Kortreist mat

Spennende med kortreist mat

Velsmakende og dekorativt samarbeid mellom Karmsund og Haugaland.

VG2-elevene på Kokk- og servitørfag hadde en oppgave litt større enn vanlig i dag; de skulle servere en femretters middag for et antall inviterte gjester. Elever fra studiespesialiserende med formgivningsfag på Haugaland VGS utgjorde den største gruppen gjester - og ikke uten grunn. For fjerde gang har disse elevene samarbeidet med elevene på restaurant- og matfag om et "tema-måltid".

Det startet i 2011 med "Siste måltid på Titanic". I 2012 var Asbjørnsen og Moe inspirasjonskilde for "Et eventyrlig måltid", og i fjor bød elevene på "Picasso-sprell".

Hvert år har elevene fra Haugaland laget dekorasjoner til måltidet. Siden tema i år var "Kortreist mat", var det ikke til undres at vi fant kjente, norske husdyr på veggene.

Når de ulike rettene i tillegg var av det usedvanlig velsmakende slaget, ble måltidet en nytelse for både øye og gane.

Menyen:

• Tomatsuppe "med en smak av Finnøy"
  • Stekt sterlingkveite fra Hjelmeland
  • Braisert kalverygg fra Sauda
  • Lokale oster med tilbehør
  • Desserttallerken: Créme Brûlée, bringebær og rognebærsorbet, hvit sjokolademousse og mandelknekk