• Forside
  • Aktuelt
  • Tidligere Karmsund-elev "skygger" H.K.H. Kronprinsen på jobb

Tidligere Karmsund-elev "skygger" H.K.H. Kronprinsen på jobb

Tidligere Karmsund-elev "skygger" H.K.H. Kronprinsen på jobb

Natalie drev ungdomsbedriften Smartfood UB ved Karmsund videregående skole. Onsdag deltar hun på Leder for en dag. Foto: UE Norge. 

Onsdag 14. oktober kan Natalie Hettervik Flesjå, elev på Karmsund de to siste årene, se frem til en dag hun aldri kommer til å glemme: Hun skal bli med Kronprinsen gjennom arbeidsdagen!

Blant de over 11 000 elevene og studentene som hvert år driver Ungdoms- og Studentbedrift, har Natalie utmerket seg som en av de aller dyktigste. Hun er derfor valgt ut til å delta på arrangementet Leder for en dag i regi av Ungt Entreprenørskap. 

– Jeg gleder meg veldig og er utrolig stolt av å ha fått denne muligheten. Erfaringen og opplevelsen vil jeg ta med meg videre, og det vil være noe helt fantastisk å se tilbake på. Dette blir både lærerikt og inspirerende, sier Natalie Hettervik Flesjå.

Les mer:  Toppleder for en dag

En dag på jobb med Kronprinsen
Natalie har en travel dag å se frem til. Tidlig på dagen blir det en tur ut i skogen med 40 elever fra Tveita skole som deltar i opplegget Friluftsglede i regi av Skiforeningen. Der vil både Natalie og Kronprinsen få lære mer om naturens kretsløp og det pedagogiske opplegget rundt prosjektet. I år er det Friluftslivets år og Kronprinsen er årets beskytter. 

Midt på dagen blir det interne møter og omvisning på Slottet. Natalie blir med inn i Kronprinsens møter med staben for å se på program og taler. Deretter blir det en liten pause i bilen på vei til Hamar. På ettermiddagen deltar nemlig Kronprinsen i et møte i hovedkomiteen til Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016. Dette skjer i Vikingskipet og de får se en kunstløpsforestilling i forkant av møtet. Pressen er velkommen til å dekke oppleggene utenfor huset og det er lagt ut informasjon om disse på  www.kongehuset.no

Grønnsakspulver ga mersmak
Natalie var daglig leder i ungdomsbedriften Smartfood UB forrige skoleår. Sammen med fire medelever på kokkelinjen ved Karmsund videregående skole, utviklet hun et grønnsakspulver som skal gi barn et mer næringsrikt kosthold. Ungdomsbedriften videreføres nå som aksjeselskap.

– Erfaringen med Ungdomsbedrift har gitt mersmak. Jeg har blitt mer reflektert og har større nettverk – og jeg har lært at om man virkelig vil noe, er det mulig å få det til, sier Flesjå, som dette året avslutter kokkeutdannelsen sin med praksisplass hos Bent Stiansen på Statholdergaarden.

Nye helter
Det er 13. året på rad Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup arrangerer leder for en dag, og 30 bedrifter og organisasjoner stiller med sine ledere på arrangementet.

I tillegg til å gi de utvalgte elevene og studentene en dag de sent vil glemme, ønsker initiativtakerne å synliggjøre unge gründere og ledere som tør å stikke seg frem.

– Vi har kultur for å dyrke idrettsstjerner og kjendiser som helter. Unge gründere som tar risiko og utfordrer seg selv fortjener mer oppmerksomhet. Det er de som skal skape de nye arbeidsplassene. Det er de som skal bidra til innovasjon og bringe samfunnet vårt fremover. Vi er veldig glade for at H.K.H. Kronprinsen vil bidra på denne måten, sier Maalfrid Brath, styreleder i Ungt Entreprenørskap Norge og konsernsjef i ManpowerGroup.

Tekst: Ungt Entreprenørskap Rogaland

Del denne artikkelen på: