Utforskerdagen 2019

Andreas Wahl har styringen under siste del av "utforskerdagen" - eggslipp fra stor høyde!

I dag arrangerte Karmsund vgs "den store utforskerdagen", der fysiker Andreas Wahl stod for siste halvdel av dagen.

Dagen var todelt og startet med at alle elever besøkte ulike "verdensdeler" som var tilrettelagt av skolens mange elever fra ulike verdensdeler. Her fikk elevene ulike oppgaver; alt fra Kahoot-spørsmål om land i Europe til å delta i New Zealandsk Maoridans i kantinen.

Utforsk-002

Verdensdel "Amerika".

Utforsk-003

Verdensdel "Afrika"

Utforsk-004

Verdensdel "Oseania" - Maoridans

Del to av dagen stod den kjente fysikeren, og NRK-profil, Andreas Wahl for. I tillegg til å fortelle om hvor mye fysikk griper inn i hverdagen vår, gav han elevene to oppgaver å løse: Den første oppgaven gikk ut på å bygge en 60 centimeter lang bro av papir mellom to pulter, sterk nok til at et fylt vannglass kunne plasseres på broen.

Utforsk-005

Papirbro lages

Deretter fikk de utdelt egg sammen med sugerør og ballonger. Dette skulle de bruke til å lage en innretning som ville tåle et fall fra 10 meter uten at egget knustes.

Utforsk-006

Klart for eggslipp fra 10 meters høyde.

Utforsk-007

Eggslipp fra 10 meters høyde

Det virket som om både elever og ansatte hadde en trivelig dag under arrangementet.

Se flere bilder fra "utforskerdagen" på skolens  Facebookside.