Spesialundervisning i liten gruppe A - organiseringsform Arbeidstrening

Tilpasset opplæring i egen gruppe.

Opplæringstilbudet spesialundervisning i liten gruppe A- organiseringsform Arbeidstrening er et tilbud for elever med spesielle behov knyttet til læring og sosiale ferdigheter, og som har behov for tilrettelegging utover det som tilbys i ordinære klasser.

Opplæringen er definert som spesialundervisning ( jfr. opplæringslova § 5-1) og avviker fra ordinær opplæring i alle fag og gir ikke grunnlag for vurdering med karakterer. Sluttkompetanse med kompetansebevis gir dokumentasjon på opplæringen som er gjennomgått.

Hovedmål med opplæringen:

Opplæringen tar utgangspunkt i elevens behov og interesser og skal legge grunnlaget for at eleven skal bli mest mulig selvhjulpen i hjem, bolig, arbeid og fritid. Kommunikasjon, hjelp til selvhjelp og sosial kompetanse er derfor de viktigste fokusområdene i opplæringstilbudet.

Vårt mål er at elevene går over i arbeid ved avsluttet videregående opplæring.

Vi har en tverrfaglig tilnærming til ulike tema/fag. Dette innebærer at mye av opplæringen i fellesfagene vil bli praktisk knyttet til opplæringen i programfagene der det er naturlig og relevant.

Kartlegging og utprøving av ulke arbeidsoppgaver og arbeidsplasser vil bli vektlagt.

Elevene søker og blir tatt inn til et utdanningsprogram som beskrevet i Kunnskapsløftet. Skolens tilbud er beskrevet i folder «Tilrettelagt Avdeling». Lenke til høyre.

Målene tar utgangspunkt i kompetansemålene knyttet til det utdanningsprogram eleven er tatt inn til. Det gjøres individuelle vurderinger og utarbeides læringsmål tilpasset den enkelte elev. Alle elever får utarbeidet sin individuelle opplæringsplan (IOP).

Innhold:

• Praktisk orientert for å gi ferdigheter på ulike nivå
  • Utvikle sosial kompetanse – ART opplæring
  • Utvikle kommunikasjon (tale, alternativ og supplerende kommunikasjon ASK).
  • Bruke digitale hjelpemidler
  • Lage variert og ernæringsrik mat
  • Helsefremmende arbeid, livsstil
  • Bolig og miljø
  • Bevissthet om egen funksjonshemming
  • Opplæring i fellesfagene
  • Fysisk aktivitet og bruk av naturen som opplærings arena vektlegges
  • Arbeidstrening
  • Utholdenhet

Etter endt opplæring skal elevene bli mest mulig selvstendige i livssituasjon, fritid og arbeid.

• Kunne bo i egen bolig eller varig tilpasset botilbud
  • Tilbud i varig tilrettelagt arbeid eller ordinær bedrift
  • Kunne fungere i ulike sosiale sammenhenger.
  • Kunne delta i ulike fritidsaktiviteter

Organsering:

Tilbudet er organisert i grupper med redusert elevtall og foregår i tilrettelagte undervisningslokaler. I opplæringen blir det lagt vekt på kommunikasjon, dagliglivets aktiviteter, grunnleggende ferdigheter og sosiale ferdigheter.

Omfang av opplæringen er 981 årstimer. Skoledagen er organisert slik:

Mandag 0805 – 1505, tirsdag 0805 – 1320, onsdag 0805 – 1320, torsdag 0805 – 1505, fredag 0805 – 1400.

Se utvidet informasjon for søkergruppe med søknadsfrist 1. februar på RFK's nettsider.

UDir: Veilederen Spesialundervisning.

Godt Gjort Karmsund

Godt Gjort Karmsund er en elevbedrift som ble opprettet høsten 2013.