Restaurant- og matfag

Restaurant- og matfag

Utdanningsprogrammet fører fram til yrker innen blant annet hotell- og restaurantnæringen og næringsmiddelindustrien

Du som velger Restaurant- og matfag, bør ha godt håndlag, være kreativ, nøyaktig og renslig. Der du er i direkte kontakt med kunder, er det også viktig at du er serviceinnstilt.Utdanningsprogrammet fører fram til yrker innen blant annet hotell- og restaurantnæringen og næringsmiddelindustrien, men også til arbeid i bedrifter som produserer kjøtt-, fiske-, drikke-, bake- og matvarer. Kunnskaper om egne og andres kulturer og mattradisjoner og om næringsmidler, kosthold og helsefremmende livsstil er viktig.

Karmsund videregående skole har disse tilbudene i utdanningsprogrammet:

Vg1 Restaurant- og matfag

Vg2 Kokk- og servitørfag

Vg2 Matfag

Del denne artikkelen på:
Vg1 Restaurant- og matfag

Opplæringen i restaurant- og matfag skal medvirke til å utvikle erfaring og innsikt hos den enkelte, og evne til å velge og vurdere råvarer, produkter, produksjonsmetoder og måltider. 

Vg2 Kokk- og servitørfag

Programområdet for kokk- og servitørfag skal bidra til utvikling av kompetanse innen tilberedning, anretning og servering av måltider til gjester på ulike spisesteder og til brukere i ulike institusjoner.

Vg2 Matfag

Programområdet for matfag skal legge grunnlaget for yrkesutøving innen bearbeiding av råvarer og produksjon av mat. 

Kontaktperson