Vg2 Kokk- og servitørfag

Vg2 Kokk- og servitørfag

Programområdet for kokk- og servitørfag skal bidra til utvikling av kompetanse innen tilberedning, anretning og servering av måltider til gjester på ulike spisesteder og til brukere i ulike institusjoner.

Utdanningsprogrammet fører fram til yrker innen blant annet hotell- og restaurantnæringen og næringsmiddelindustrien, men også til arbeid i bedrifter som produserer kjøtt-, fiske-, drikke-, bake- og matvarer. Kunnskaper om egne og andres kulturer og mattradisjoner og om næringsmidler, kosthold og helsefremmende livsstil er viktig.

Inntakskrav 
Vg1 Restaurant- og matfag eller tilsvarende.

Fag- og timefordeling
Fellesfag 
56 Engelsk 
56 Kroppsøving 
56 Norsk 
84 Samfunnsfag

Felles programfag 
140 Kosthold, ernæring og helse
197 Råvarer og produksjon
140 Servering, bransje og miljø

Yrkesfaglig fordypning 
253 Yrkesfaglig fordypning

  

KOMPETANSE
Dette kan du oppnå etter Kokk- og servitørfag: 

Fagbrev

  • Institusjonskokk
  • Kokk
  • Servitør

Studiekompetanse 

  • Påbygging til generell studiekompetanse
Del denne artikkelen på:

Yrkesfaglig fordypning
253 timer