Vg2 Matfag

Vg2 Matfag

Programområdet for matfag skal legge grunnlaget for yrkesutøving innen bearbeiding av råvarer og produksjon av mat. 

Du som velger restaurant- og matfag bør ha godt håndlag, være kreativ, nøyaktig og renslig. Der du er i direkte kontakt med kunder, er det også viktig at du er serviceinnstilt.Utdanningsprogrammet fører fram til yrker innen blant annet hotell- og restaurantnæringen og næringsmiddelindustrien, men også til arbeid i bedrifter som produserer kjøtt-, fiske-, drikke-, bake- og matvarer. Kunnskaper om egne og andres kulturer og mattradisjoner og om næringsmidler, kosthold og helsefremmende livsstil er viktig.

Inntakskrav
Vg1 restaurant- og matfag eller tilsvarende.

Fag- og timefordeling
Fellesfag
56 Engelsk 
56 Kroppsøving 
56 Norsk 
84 Samfunnsfag

Felles programfag
140 Bransje, fag og miljø
197 Råvarer, produksjon og kvalitet
140 Salg og marked

Yrkesfaglig fordypning 
253 Yrkesfaglig fordypning

Kompetanse
Dette kan du oppnå etter matfag:

Svennebrev

  • Baker
  • Butikkslakter
  • Kjøttskjærer
  • Konditor
  • Pølsemaker
  • Slakter

Fagbrev 

  • Fagoperatør i industriell matproduksjon 
  • Fagarbeider i sjømat 
  • Sjømathandler

Studiekompetanse

  • Påbygging til generell studiekompetanse
Del denne artikkelen på:

Yrkesfaglig fordypning
253 timer

Kontaktperson